Over Balance Yoga

Catherine en Hubert

In 1995 begint Balance Yoga als hatha-yogapraktijk van Catherine Vandepitte, eerst heel kleinschalig in Rotterdam. Na de verhuizing naar Gasselternijveen in 1996 pakt Catherine de lessen in 1997 weer op, aanvankelijk vanuit het dorpshuis en vanaf 2002 vanuit haar eigen centrum aan huis.

In 2009, na een retraite bij de Vietnamese zenleraar Thich Nhat Hanh, raakt ook haar echtgenoot Hubert van Ham betrokken bij het centrum, en richten ze samen met twee vriendinnen een meditatiegroep op, op de maandagavonden.

In 2011 start Cuong Lu met het geven van retraites in Nederland en vanaf dat moment bezoeken Catherine en Hubert ieder jaar zo’n vijftien van deze retraites, waarvan de helft als gastvrouw en -heer, in hun eigen centrum (tot 2019).

Van 2017 tot 2020 volgen Catherine en Hubert de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie bij Mind Only, het instituut van Cuong Lu. Na een verhuizing naar Exloo in voorjaar 2020 is Balance Yoga opnieuw gestart met wekelijkse yogalessen en meditatieavonden en enkele keren per jaar een verdiepingsdag.